06 20 313 7268 | SZOBAFESTÉS BUDAPESTEN - HATÁRIDŐRE, GARANCIÁVAL!

Szobafestés-mázolás Budapesten

Ön megálmodja, milyen hangulatot, színt szeretne a lakásába, mi megvalósítjuk!

Miután eldöntjük a festés tényét, következik talán a legnehezebb feladat, megtalálni a tökéletes színt, színharmóniát a lakásba.

Itt is elmondható, hogy a kevesebb olykor több. Nem érdemes egy lakásban háromnál több élénk színt használni, mert zajos lesz az othhonunk.

Színkeverési ötletekért látogasson el a TRILAK színtervező oldalára, és merítsen ihletet!

Kattintson a gombra!

A fa teszi igazán meleg hangulatúvá a lakásunkat, a fa megfelelő használatával válik a lakás barátságos otthonná.

Ismerje meg a különböző felületkezelő anyagok színhatásait és válassza ki az Ön személyiségéhez illő árnyalatot!

Színek megjelenése a fa felületeken
Festet nappali fal

Festés

Diszperziós festések:

A beltéri felületek festésére régebben használt hagyományos enyves festési eljárásokat felváltó közismert és közkedvelt festési eljárás.

A diszperziós bevonat, nagyobb mértékben színtartó, véd a korrózió ellen, kisebb vegyi hatások, gőz és magasbb hőmérséklet mellett is hosszabb ideig megőrzi eredeti állapotát.

száraz vakolt felületre felhordott alapozórétegen, a diszperziós festés tartós, mosható, tetszetős színű bevonat, amelyet a légnedvesség nem pusztít, nem kopik, és nem porlik le a felületről. A legolcsóbb korszerű eljárás, kis fantáziával, igen sokoldalú felületképzések érhetőek el általa (antikolás, színátmenetek, bordűrök, sablonok, minták, plasztikus anyagok).

Szobafestésnél a leggyakrabban alkalmazott eljárás. Jó alapot képez bizonyos díszítőfestő eljárásoknak, későbbi tapétázásoknak. Alapesetben a fűrészporos tapéták átfestésére is ezt alkalmazzuk.Páradús helyiségekben nem ajánljuk, a nedvesség miatt könnyen gombásodhat. Leginkább hőhidaknál, elégtelen szellőzésnél, észak-nyugati tájolású homlokzati falaknál fordulhat elő ez a probléma.

Anyagok: Héra Diszperzit, Düfa wandweiss, Supra diszperziós beltéri falfesték, Tilatex Akva, Dulux, Alpina, Durlin Alpok.

Mészfestés

Az összes festési eljárás között, az egyetlen, ahol a kötőanyag és a festék azonos anyagból, mészből áll. Mészfestést többnyire fehér színben készítünk, de lehet színezni halvány árnyalatokra, esetleg mintázatot felhordani rá. Fertőtlenítő, egészségóvó hatása közismert.

Általában hagyományos mész-cement vakolatra készítjük, illetve már mészfestéssel ellátott felületet újítunk fel vele. A páraátereszto képessége jó, ezért leginkább fürdőszobák, konyhák, mosókonyhák illetve erősen párás gőzös helyiségekbe ajánljuk. Kiválóan alkalmas új épületek első festéséhez, nyaralók, lépcsőházak, pincék, tájjelegű házak, alárendeltebb jellegű épületrészek és bizonyos jellegű műemlékvédelmi munkákra.

Manapság, szinte kizárólag a nagyobb festékgyártók által kínált, készrekevert, javított minőségű mészfestékeket használjuk festési célra.

Anyagok: Trilak mészfesték, LaFarge mészfesték, Jub mészfesték.  

Enyves festés

Régen megkötött, szárazvakolaton alkalmazunk enyves festést, enyvet ugyanis csak teljesen száraz felületen szabad használni. Az enyvek legtöbbnyire vízben oldhatóak, ezért nem mosható bevonat. Ha megfelelően enyvezett a fal, akkor is csak törlésbiztos, ezért párás helyiségekben nem alkalmazható.

Közismertebb fajtái: oszlatott enyves festés, színfröcskölések különböző mintákkal és színekkel hengerelt, sablonmintázott, vonalazott, plasztikázott, fényporozott, fűrészporos, és a damaszt jellegű változatai.

Viszonylag olcsó, kimondottan díszítő jellegű, és nem védelmet nyújtó festési eljárás. Jellemzően nagyobb belmagasságú „belvárosi”, illetve családi házak, régebbi típusú bútoraival berendezett szobáihoz ajánljuk.

Érdekesség: Mintázó eszközei, a szakma legmegbecsültebb szerszámai közé tartoznak, szinte „apáról-fiúra” szállnak.

Anyagok: budaiföld (piktortégla) bécsifehér, porfestékek, vizes bázisú szinezőpaszták, csontenyv, mc tapétaragasztó, titánfehér, litophon, tej, sör, aluminiumpor, rézpor. 

Alkidgyanta festés

Nagy molekulasúlyú, kondenzált műgyanta polimerből (száradó olajokkal módosított alkidgyantából), aktív töltőanyagokból és pigmentekből áll. Víztaszító tulajdonságú bevonatrendszer. A felületeken könnyen tisztítható, matt, stabil, nehezen eltávolítható bevonatot képez. Hátránya, hogy nem páraátersztő.

Ez a fajta eljárás, tökéletes előkészítést igényel. Magasabb árfekvésű festési eljárás. Épületek vizesblokkjai, és erősebben igénybevett felületek, valamint erős dohányfüst, és egyéb agresszív szennyeződéseknek kitett felületekre ajánljuk.

Latex festés

Nálunk a latex gumit jelent, de külföldön olyan diszperziós festéseket értenek ezalatt, melyek polimerizált lakk nyersanyagú kötőanyaggal készülnek.

Jellemzőjük, hogy viszonylag kis viszkozitással, nagy pigment tartalmúak. Anyagában mintázott, üvegszövet tapéták, vlies tapéták, lábazati tapéták festésére használjuk elsősorban, mert vékony és erős, ugyanakkor rugalmas fetékfilmet képez a felületen. Így a finomabb mintázatú részek is sokkal többször átfesthetők, mint a „hagyományos” diszperziós festékkel.

Polisztirolból készült, belső épületdíszítő elemek (stukkók, rozetták, díszlécek stb.) festésére is ezt alkalmazzuk. A modern díszítőfestő eljárások nagy részének alapját, ez a rendszer adja meg.

Kreatív és rendkívül széleskörűen használható bevonat típus. Szobafestésre általánosan használt. Matt, selyemfényű és fényes változatban készülnek. A mélyebb színűek (vörös, királykék, fekete) és az élénk színek (narancs, tengerkék), megfelelő minőségben, jellemzően csak ebből az anyagféléből állíthatóak elő. Különleges fényhatásai miatt, a damaszt-selyem hatású falfestések elkészítésére is használatos.

Festő ikon

Mázolás

Mázolás többféle alapfelületre készülhet. Leggyakrabban a fa, fém (nyilászárok, épületszerkezetek) és falfelületek (olajlábazatok) felületvédő, diszitő jellegű bevonatrendszere.

Minőségi mázolást, csak kiválóan előkészített, kifogástalan száraz anyagú felületekre készíthetünk. Ha az épületasztalos és lakatos nem végzett minőségi munkát a felületen, a mázoló már nem javíthat annyit rajta, hogy „tökéletes” legyen.

A kifogástalan minőségben elkészített külső mázolt felület, karbantartó jellegű átvonásra szorul 3-4 év múlva,(minimális kőltség)jellemzően déli és nyugati fekvésű alapfelületeken és az épületszerkezeteken(ereszdeszka.korlátok stb.) Így jelentős költségek nélkűl mindig kiváloan karbantartot,teljes értékű felületeket használhatnak. Külső térben a felújításra főként az időjárás viszontagságai miatt van szükség, belső térben pedig a természetes használatból eredő kopás, tisztogatás és egyéb sérülések miatt.

A mázolás élettartalma a festékanyag minőségének, a felhordás szakszerűségének, továbbá az előbbiek költségeinek függvényében változik. A jobb minőségű anyag és munka, késlelteti a felújítást.Így az általunk kivitelezett mázolások élettartamát kizárolag az adott felületre ható korrozió,és a bevonoanyag természetes őregedése(10-60 év) befolyásolja.

Főbb mázolómunkák: Kül- és beltéri ajtó-ablak, cső-radiátor és korlátmázolások, kültéri épületszerkezetek mázolása (ereszdeszka, kerítés, korlát, zsalugáter, oromdeszka, oszlopok stb.), kül- és beltéri favédő-színező eljárások, díszítő jellegű mázolások, olajlábazat készítése.

Anyagfélék: Trinát, Supralux, Zeusz, Astralin stb.

További információra van szüksége?

Lassú az email?

Hívjon most! (20) 313-7268

6 + 12 =