06 20 313 7268 | SZOBAFESTÉS BUDAPESTEN - HATÁRIDŐRE, GARANCIÁVAL!

Tapétázás

Tapétázás

Tapétázás

A tapéta vagy falikárpit, a felület díszítő jellegű burkolására, illetve védelmére alkalmas. A mintázás, a textúra és a szín, folyamatosan a kor divatját követte.

A tudomány mai állása szerint a tapéta, Kr.e. 200 évvel a kínaiaktól származik, akik rizspapírral burkolták falaikat.

Majd a VIII. században, egy arab fogságba esett kínai által, kezdték el terjeszteni az arabok Európában a papírkészítés tudományát. Először lenszálakból és bambuszból kezdtek papírt készíteni. Körülbelül a XII. századra már egész Európában elterjedt a papírkészítés tudománya. Hazánkban, a II. világháború után kezdett elterjedni.

Ma már rendkívül széles szín, stílus, textura, minta és eljárások alapján válogathatunk.

Tapéta a falon

Könnyű papírtapéták: 

Egyrétegű – szimplex – sima felületű, egyszínű vagy nyomott mintás tapétaféle. Egyre kevésbé használatos, napjainkban.

Nehéz papírtapéták:

Két vagy többrétegű – duplex – dombor nyomott tapéták. Színtartóak, de nem moshatóak, dörzs állóságuk gyenge. Változatos színekben és mintázattal készülnek.

Tapéta a falon
Prémium tapéta
Nappali tapétázás közben

Papír tapéták – Makulatúra tapéták – aljzattapéták

Alapfelületként készítjük, nehéz tapéták alá, illetve különböző falfestési eljárások alá, amennyiben kisebb dilettáló repedések &aaszükség.

 • Vinyl tapéták
  kétrétegű, mosható, dőrzsálló – jelenleg a legfejlettebb tapétaféle.
 • Textil tapéták
  vastagabb anyagával és sűrűbb textúrájával elfedi a falak kisebb egyenetlenségeit.Festhető tapéták falak egyenetlenségeit jól takarja, hőszigetelő képességgel rendelkeznek, látványosan és fantáziadúsan díszíthetők.
 • Fűrészporos tapéta
  melynek lényege, hogy többször is átfesthető, jól kombinálhatóak épületdíszítő elemekkel, egyéb tapétákkal, falburkoló anyagokkal.
 • Vlies tapéta
  Speciális növényi rost alapú környezetbarát, textiltapéta, mely fali ragasztásos technikával ( a tapétaragasztót a tapétázandó felületre kell felvinni )és átitatódási idő nélkül felragasztható, így a vele való munka nagyon egyszerű.

Kiváló alaktartó tulajdonságú, mosható, rendkívül strapabíró és kopásálló tapéta. Rugalmas, erős anyag, ezért kisebb mozgások hatására nem reped el. Különösen ajánlott tetőtéri helyiségek tapétázására, ahol a gipszkarton mozgások miatt apró repedések

További információra van szüksége?

Lassú az email?

Hívjon most! (20) 313-7268

13 + 10 =